PDA

View Full Version : SB-600 problem



K1W1
10-13-2008, 03:48 PM
I know that this is going to be a duh! moment and that I will probably feel stupid soon but here goes.

My SB-600 will not go into BL mode. I can cycle through M and TTL modes but BL seems to have completely disappeared.
This happens with the flash both on and off the camera. I have tried the two button reset and also removing the batteries.
All other flash functions seem to work okay (zoom, M power adjust, etc).
What stupid thing have I done?

achuang
10-13-2008, 06:14 PM
When I've played around with it I think BL only comes on with the flash on the camera and the camera turned on. It seems to disappear with the camera turned off. It has been a while since I've used BL so I might be wrong.

Rooz
10-13-2008, 06:31 PM
sb600's dont work in BL mode with a d50. you will have to upgrade to a d90 or d300.

ssil2000
10-13-2008, 06:43 PM
hahahaha ROFL nice one rooz, right where it hurts!

K1W1
10-13-2008, 07:17 PM
sb600's dont work in BL mode with a d50. you will have to upgrade to a d90 or d300.


I hear that there is a cheap D300 with dodgy colour rendition available in Sydney. Would you have the contact details fro the sucker who purchased by any chance because maybe I can get it cheap enough to make it worthwhile as long as I don't photograph orange things. :D

Visual Reality
10-13-2008, 07:30 PM
BL worked on my D80, but I didn't use it.

It was only in certain conditions though - tried A/S/M modes? Change some things around...I can't remember what it would be.

tim11
10-13-2008, 07:35 PM
SB800 BL doesn't work on some settings or modes on D80. I think it's the different metering - BL doesn't work on spot metering I think?? I can't be sure since I'm nowhere near the camera to test it right now. Maybe it's the same on your camera.

K1W1
10-13-2008, 07:35 PM
I have a sneaking suspicion that it doesn't work when the camera is in spot metering mode and I have another suspicion that that may be the mode my camera is currently in.
As I said I expect this to be a duh! moment.

tim11
10-13-2008, 07:52 PM
Ahhhhh........ it's the spot metering then. Well, I panicked out of my wit when that duh moment happened to me.

accord2003
10-13-2008, 07:54 PM
Tim

you are correct. I just tested my SB600. TTL-BL is not available on spot.

ssil2000
10-13-2008, 08:19 PM
duh kiwi... its the spot metering... :P

K1W1
10-14-2008, 12:44 AM
duh kiwi... its the spot metering... :P


Yep. Knew it would be.
SWMBO is thinking about ordering one of these. :D

http://images.cafepress.com/jitcrunch.aspx?bG9hZD1ibGFuayxibGFuazoxMTJfRi5qcGd 8bG9hZD1MMCxodHRwOi8vaW1hZ2VzLmNhZmVwcmVzcy5jb20va W1hZ2UvMTcyNTg0OF80MDB4NDAwLmpwZ3x8c2NhbGU9TDAsMTQ 2LDE2MCxXaGl0ZXxjb21wb3NlPWJsYW5rLEwwLEFkZCwxNzIsM TE3fGNwPXJlc3VsdCxibGFua3xzY2FsZT1yZXN1bHQsMCw0ODA sV2hpdGV8Y29tcHJlc3Npb249OTV8

ssil2000
10-14-2008, 04:52 AM
hehe i need one of those tshirts for work!