Home News Buyers Guide About Advertising
 
 
 
   
Results 1 to 4 of 4

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Great White North
    Posts
    1,313

    40D pop up flash error.

    Hey folks. I don't use the pop-up often but once in a while it gets me out of a jam. Over the past two weeks I have been getting an error from it. When I push the flash button I can hear the motor cycle twice and I hear two clicks instead of the one little motor sound and the click of the flash popping up. I get an error (forget the exact code) and I have to cycle the cameras power to clear it. I can get the flash to pop up with a little help from my finger nail. Anyone else experience this or have a non-send it in for service solution? Thanks!!
    The respect of those you respect is greater than the applause of the multitude.

  2. #2
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    8,163
    Sounds like the little sensor that tells the popup that a flash is mounted is stuck. The sensor is just a switch activated by those little tabs that stick up. Get yourself a small screwdriver and lift up on the tab to raise it up some. Check out this site...and scroll down. It tells you about the switch although the site explains what to do when the switch is missing. You just want to eliminate the permanent pressing down of it. The link is about a 20D but they're all the same.
    Ouch.

  3. #3
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    34
    Yeah, this happens on my XTi from time to time. I haven't bothered getting it looked at.
    Dana Lugassy
    New Joizy

    My Gear: 40D, Rebel XTi, 430EX Speedlite, Canon 28-135 IS USM, Canon 50mm 1.8; Tamron 17-50 2.8

  4. #4
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Formerly South Wales. Now South Carolina.
    Posts
    7,147
    I can't say I've ever used the built-in flash on my XT or my 30D.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •