PDA

View Full Version : Do I need an adapter for Canon S60 to charge battery ??



tech70
10-07-2004, 09:23 AM
I have Canon S60 camera.
I am planning a trip to India. I checked out that India uses 220V as compared to US's 110V.

The Canon S60 battery charger takes Input as 110v - 240v.

Do I need any adapter or converter to use this charger in India??

I would appreciate if someone can help me.

Thank you

Rhys
10-07-2004, 09:46 AM
I have Canon S60 camera.
I am planning a trip to India. I checked out that India uses 220V as compared to US's 110V.

The Canon S60 battery charger takes Input as 110v - 240v.

Do I need any adapter or converter to use this charger in India??

I would appreciate if someone can help me.

Thank you

As always, Google is your friend:
http://kropla.com/india_electric_outlets.htm
http://users.pandora.be/worldstandards/electricity.htm#plugs

Robert
10-07-2004, 11:01 AM
I have Canon S60 camera.
I am planning a trip to India. I checked out that India uses 220V as compared to US's 110V.

The Canon S60 battery charger takes Input as 110v - 240v.

Do I need any adapter or converter to use this charger in India??

I would appreciate if someone can help me.

Thank you

You'll need an adapter that allows the plug on your battery charger to fit in the wall receptacle. Unfortunately there are several different types used in India. Your best bet would be to pick up a set of plug adapters to insure that you have one that will fit. I purchased one of these sets at a AAA Travel store some time ago. I believe the set contained five different adapters and cost around $20 US. You don't need to be a AAA member to buy things at the AAA Travel store. Also I'm sure that your local Radio Shack store carries them.